God morgon

Nä det är ingen god morgon. Alldeles för lång snooz i morse. Alldeles för trött för att ens vara här. Jag är inte närvarande. Sover fortfarande. Sitter och stirrar ofokuserat på datorskärmen. Markören blippar sövande.

Jag orkar inte mer. Jag dör av semesterbrist.

Hur kan jag på något som helst vis någonsin kunnat göra någonting så förförligt att jag måste utstå detta? Denna absoluta införsemesterkolaps?

Jag döööööör.
Det måste vara en omöjlighet att utstå denna dag, resten av denna vecka.
Hjälp mig, någon. Hjälp mig.


Bittra gubbar över 50

Vad exakt ger er tillåtelse att se ner på mig för att jag är en tjej, nästan en kvinna..., under 30?

Ni finns överallt. Mitt liv överbelamras med sura, nedlåtande, bittra, bakåtsträvande, kvinnohatande gubbar.  
Ni förföljer mig som om ni vore min egen skugga. Ständigt ser jag er över min axel när jag försöker utföra mina dagliga sysslor.

En av er, en gubbe av finare rang, kom in på min avdelning för ett hjälpande handtag med tekniken som du uppenbarligen inte kunde hantera. Du frågade efter en av killarna som jobbar här. "Nä, de har semester" svarar jag då. "Men jag är här, vad gäller det?" "Va?! Har hela avdelningen semester?" "Nä jag jobbar." "Men killarna, de som brukar vara här. Var är de?" "De är på semester, men jag jobbar här." "Har jag inte kommit till den tekniska avdelningen? Har jag kommit fel?"
Så här fortsatte den här diskussionen ett bra tag, tills du helt sonika tog ditt usb-minne med dig tillbaka och bad mig be en av killarna att ringa när de kom tillbaka. Du muttrade säkert hela vägen tillbaks till din avdelning över att ha behövts mötas av en inkompetent flicksnärta.
Tilläggas kan att följande dag ringde en dam ner och frågade varför felet inte var åtgärdat. Dosan kom ner igen och jag fick ändå lösa ditt problem, utan din vetskap troligtvis.

En annan av er mötte jag i en byggnad som håller på att resas, tillhörande min arbetsplats.
Jag och en kvinnlig kollega, även hon under de 30, var där för att instruera leverantörer av vår tekniska utrustning. I ett av rummen möttes vi, till vårt förtret, av en av er. "Så ni är här och tittar på den nya byggnaden?" "Jo, visst är vi det" svarade vi naturligtvis. "Då kanske ni kan städa upp lite när ni ändå är här?"

Precis när jag börjat min nya anställning, för ca ett halvår sedan, råkade jag på en av er vid min arbetsbänk där jag utförde en felsökning på en pump.
"Ehhhh, har du någon av killarna här?" "Jo då, Ola sitter lite längre bort i lokalen." Du travde bort till Ola och frågade följande; "Har du möjligtvis en skruvmejsel?"

På ett uppdrag ute i verkligheten, utanför arbetsplatsens väggar, mötte jag och tidigare nämnda kollega ytterligare ett av era bedrövliga exemplar. Även du av den finare kategorien äldre herre.
Ett mikroskop skulle repareras.
Vi hörde dig ute i korridoren. "Är reparatörerna där inne nu?"
Vi såg din nuna titta in genom dörre. Såg dina förvånat höjda ögonbryn. "Ehhhhh, är det ni som skall laga mikroskopet?" "Jo vi tänkte det"
Du skrattade nedlåtande och stod där med dina armar i kors och glodde under tiden vi utförde vårt arbete. Det värsta nederlaget i denna situation var att vi var tvungna att kontakta leverantören för assistans att lösa problemet. Mer vatten på din förbannade kvarn.

Ni förföljer mig.
Men jag skall övervinna er.
Överleva er gör jag definitivt. Ni är gamla och degiga i hjärnan.
Jag skall fälla er till marken som furor. Med min kunskap och min kompetens som långt överskrider er. 


don´t let me get me

Önskar att jag kunde gömma mig för mig själv.
Tro mig, jag har gjort flertalet försök.

Första försöket, under sängen. Där gömde man ju alltid sig när man var liten. För spöken när mörkret låg tätt runt en och var alltför skrämmande. Fungerade icke denna gång, jag hittade mig, drog fram mig och utbrast; "varför ligger du här och trycker? vi ska ju åka och träna"
Andra försöket, garderoben. Där gömde jag mig alltid när vi lekte kurragömma. (varför heter det kurragömma? vad är kurra? aha det gör ju duvor. nä de kuttrar ju.) Iaf, detta var inte heller ett säkert gömställe. Jag hittade mig även där och öppnade dörren så ljuset flödade in och uppdagade mitt gömställe.
Tredje försöket, i garaget. Där vet jag inte varför jag försökte gömma mig. Rätt dumt. Visste ju att jag skulle hitta mig där. När bilen skulle backas ut för en färd till apoteket fann jag mig där, bakom cyklarna. "Va sitter du där för? Vi måste köpa panodil mot baksmällan."

Sen gav jag upp.
Jag kan inte gömma mig för mig.

Vuxenpoäng

Fast jobb
Egen lägenhet
Egen bil
Pensionssparar
Husdjur
5 veckors semester
Ser på Allsång på Skansen
River av påsen på bion så det inte ska prassla
Hänger upp nya gardiner (utan att putsa fönsterna iofs...)
Lämnar inte längre tvätt till mamma (hmmmmmm)
Skriver inköpslista när jag ska handla (började igår, det måste väl räknas?)
Har pärmar med register i där jag sparar viktiga papper som jag aldrig någonsin tittar på igen efter att jag slitit upp dem ur kuvertet
Vattnar mina krukväxter (har inte dödat en endaste en på  flera månader, fast ibland får jag ta till HLR och hoppas att jag kom på mig i tid)
Våttorkar golv (ända sedan en vän till mig förklarade hur äckligt det var att inte göra det. hur alla bakterier och farliga virus hopar sig på golvet i min lägenhet så länge jag inte våttorkar)
Lagar mat (skratta inte. jag gör det. ibland. ok, oftast i ottan innan jag springer iväg till jobbet. och då oftast makaroner med olika bihang. men det måste väl klassas som matlagning?)
Dricker kaffe (det måste tillhöra vuxenpoängsskalan. iofs har jag druckit kaffe sen jag var ungefär fem år gammal. men poäng för det med)
25 årsgräns snart passerad. hujeda mig
Betalar tv-licens
Innehar prenumeration på dagstidning
Bakar bröd
Tycker att en bakfull söndag är en bortkastad söndag (där kanske jag tog i till det yttersta.... men det är jobbigt med baksmälla.)
Har tom börjat klara av smaken av rödvin utan att kväljas och sedan spotta.

Listan kan göras huuuur lång som helst. Men jag sitter på jobb och bör nog ta tag i någonting seriöst snart. lite toksurf månne?
Konstigt att jag fortfarande inte känner av den mognadsgrad som jag trots allt uppnått.
Tur är väl det, för vem vill bli vuxen?

Frid vare med er.

Over and out.


Såpopera

Jag tror att pjäsen om mitt liv egentligen är en såpopera.
Ni vet en sån där amerikansk som går på femman mitt på dagen. Den som man ser när man är hemma och är sjuk. Man ligger i soffan, hostar och dricker te och tycker allmänt synd om sig själv. Sen skrattar man åt den komiska handlingen i den där usla såpan som man av händelse har på på TV:n för att det enda som annars visas kl tolv på en vardag är de där käcka matlagningsprogrammen. Möjligtvis är det TV-shop på trean.
Man skrattar åt de usla skådespelarna och missar man tio minuter så har någon helt plötsligt mördats, bytt partner för tredje gången eller fallit i koma.

Ungefär så känner jag just idag. Jag tappade bort mig i handlingen en kort sekund och sen hade allting gjort en u-sväng. 180 grader åt ett helt annat håll.
Hur är det möjligt att mitt liv gör u-sväng efter u-sväng, färdandes i 250 km i timmen? Medan andras liv går som en söndagsåktur bland gärdsgårdar och kossor på landet. Varför färdas jag på en ständig autobahn med fem körfält?
För en gångs skull vill jag ha en stillsam åktur bland vackra sjöar och bokskog.

Fast å andra sidan kanske jag hade drabbats av en ofantlig rastlöshet. Jag gör det ibland. Helst tidigt på morgonen när resten av världen vill sova minst fyra timmar till.
Då spritter Bea av alldeles galet mycket energi. Vilket gör omgivningen så irriterad att den vill slå mig i huvudet med en slägga.

Men när rastlösheten lägger sig och energinivån blir normal, då kan jag nog erkänna att även jag vill ha en dos av kobajs och myggor i 20 km i timmen längs en grusväg kantad av björkar.



Jag och mitt liv

Läste precis lilla Tildas blogg. Du är söt du min lilla pussgurka.
Mycket visdom i dina ord denna gång.

Jag är minsann också huvudpersonen i mitt liv. Det har du faktistk rätt i. Övriga människor skall endast vara biroller. Men ni måste spela dem bra, rollerna alltså. För ibland kan huvudpersonen tappa bort sig i raderna och liksom stå mitt i strålkastarljuset på scenen och blinka bortkommet.
"Va tusan ska jag säga nu? och vad är det egenligen planerat att jag ska göra?"
Ofta känns det bra att ha en utstakad förutbestämd handling i den stora pjäsen som skall föreställa ens liv.
Så att allting som verkar så där halvtskigt och läskigt mitt i, ändå slutar lyckligt och i glädjetårar.
Men just nu är det bara läskigt.
Och den där förutbestämda, noggrannt strukturerade och mången gång omskrivna handlingen i pjäsen om mitt liv, är liksom som bortblåst.
Replikerna som jag uttalar i tron att de är dem rätta, möts av konstiga motrepliker som inte alls passar in i den handling jag bestämt från tidernas begynnelse.
Handlingarna jag begår möts inte alls av de handlingar som sig bör.
Jag blir den handfallna huvudaktrisen som bortkommen står i mitten av händelseförloppet och funderar över var tusan den här pjäsen som skall föreställa mitt liv tar mig härnäst.
Tur att ni, mina kära vänner, utför alldeles fantastiska biroller och gör denna pjäs till ett liv värt att levas.

Ha en toppen fredag mina kära vänner.

Puss
 


Svart

Från nyansen blond till svart är ett lååångt steg.
Till föräldrarnas, främst far mins, förtret är jag numera även en kortklippt, svarthårig tös.
"Ska du se ut så där?" var hans första kommentar.
Nu är ju detta ett tag sedan, att nyansen blev åt det kolsvarta hållet menar jag. Och de rungande klagomålen har lagt sig en aning. Men tycka att det klär mig, det gör han nog aldrig.
När jag sedan lät lockarna falla (heter det lockar även om håret är absolut spikrakt? det heter ju hårlock ändå liksom.) blev det ännu mer protester. Stackars föräldrarna mina. En revolt vid 25 års ålder, vart gick det snett? är nog deras främsta tankegångar.

I alla fall så vart det dags igår igen. Att gå loss på håret med färgkletet. Efter att ngn, som inte här nämns med namn för sin egen skull, kletat ner både hals, panna, öron och faktiskt även en del hår med färgen, så återstod ju väntan. Kliar och bränner gör det. Och att det denna gång såg blått ut, främst i pannan dock, gjorde mig en aning skakis.
Resultatet blev trots allt bra. Bättre än den gången jag försökte göra det på mig själv. Kan tilläggas att håret då va dryga halvmetern längre. Av någon konstig anledning så finns det sedan den gången mystiska bruna fläckar på de annars så vita väggarna i badrummet och även golvet och kaklet har fått sig lite konstiga nyanser. Ett råd är alltså att inte tappa färgflaskan under pågående färgning. Om du mot alla odds skulle göra det så gapskratta inte bara åt det och vänta absolut inte med att torka bort det tills du är färdig.

Så idag är jag alltså nyfärgad och fin (ha ha ha pappan) i det nyfriserade håret.
Men ansiktet har lite konstiga grå/blå fläckar, undrar just hur länge de sitter i....
Att anlita samma färgare igen tål nog att funderas på.

Simma lugnt!

Puss på er 

Vänner

Fick precis världens gulligaste mejl från världens gulligaste vän.
Och jag blev så glad att det var som om massa energi hade injicerats in i mitt blod.
Att det finns människor som bryr sig om en och som peppar en till att inte tappa fotfästet, är alldeles fantastiskt. 
Människor som talar om för en att man är en härlig person.
Och som säger att det borde vrålas ut uppklättrandes på Norre Port. =)
Älskar dej gumman.
Du är världens bästaste kompis.

Ha en toppen dag, det kommer jag ha idag tack vare dig.

Puss på er allesamman.


Trött

På att livet är så förbannat komplicerat.
På att jag är solbränd i nacken så tröjan skaver.
På att det är fint väder och jag jobbar.
På falska människor som säger en sak och agerar precis tvärtemot.
På att tidningen alltid kommer försent på morgonen, precis innan jag ska springa till bilen.
På att Jehovas vittnen lägger propagandatidningar i mitt brevinkast.
På att ständigt trippa på tå.
På att aldrig ha tillräckligt med tid att göra allt kul som jag egentligen vill göra.
På att toapappret alltid tar slut.
På att alltid tänka för mycket.
På att allt är så förbannat komplicerat!



Tennis med bratsen i Båstad på schemat

Godmorgon godmorgon!
Eller det vet jag inte förstås. Bakis är jag minsann. Såg äntligen Harry Potter igår. Sen skulle det bli en öl på uteserveringen.
En öl blev till många blev till flera blev till drink blev till en drink till blev till biljard blev till onykter vid sjutiden.
Hemcyklandes vid elva när alla andra vart på väg in mot stan vart det ganska vingligt.

Så när det förskräckliga pipet nådde mina öron vid åttasnåret var det inga pigga glada ögon som slogs upp.
Lagom utvilad bus idag.
Men ingenting som inte lite Gessle löser.

Börjar fundera på min tennis/bratslook. Hmmm. Ngt babyrosa, litet åtsittande med liten, alldeles för liten, kjol.
Eller så skiter jag i det och ser ut som fan. Kanske inte ens skall duscha utan bara se ut som det troll jag är. Inte tittat mig i speglen ännu men känner att håret står på alla ändor det kan. Suck.
Ja ja.
Måste kila.

Tjingeling!

Puss på er.

Jag är sååå glad

För att det är fredag idag.
För att det inte regnar ute.
För att jag är kär.
För att jag ska träna idag, med min nya rosa vattenflaska.
För att det snart är semester.
För att det är lunch om fem minuter.
För att den nya Harry Potter filmen äntligen är på bio.
För att jag har en cykel och slapp gå till jobb imorse.
För att jag ska på utflykt med min syster på onsdag.
För att  det finns så goa människor runt omkring mig.
För att det var en gullig tant som hälsade på mig vid övergångsstället imorse.
För att det är fredagen den trettonde idag och det fortfarande inte inträffat ngt förödande.
För att det är the Ark på radion.
För att mina tennisbiljetter märkta personal, hmmmm..., har kommit.
För att jag har grönrandiga sockor på mig.
För att jag finns helt enkelt.

Vad skulle världen vara utan bus?

Puss på er!

Irriterad

På att människor går långsamt.
På att den kön jag hamnar i alltid har en kassörska som måste ringa och fråga efter priset på den där deodoranten´som inte går att slå in.
På att det regnar.
På att det är långt till semestern.
På att fjärrkontrollen till TV:n är försvunnen.
På att knappen på micron har trillat av.
På att jag inte har ngn persienn i sovrummet.
På att knappen på MP3 spelaren är sönder.
På att bananen är övermogen.
På att jag har en dålig hårdag.
På att jag ännu inte har köpt ett nytt lås till mitt skåp så jag får ta med precis allting in till mitt skrivbord.
På att jag ännu inte köpt mig en ny vattenflaska så att jag måste skruva av korken på den återanvända colaflaskan varje gång jag skall dricka på träningen.
På att jag aldrig köper mer än ett paket mjölk när jag handlar så att jag idag igen måste åka inom maxi.
På att mina glasögon är för stora så de trillar ner på näsan.
På att jag har träningsvärk i låren så det gör ont var gång jag skall sätta mig på toan.
På att det just nu kliar så där okristligt mycket under min fot så att jag måste ta av mig skon för att frenetiskt klia bort kliet.

Ha en riktigt bra dag!
Puss!

Vem är jag?

Vem är jag?
Om du är ute efter att läsa totalt meningalös information om någon som ständigt drabbas av konstiga infall och är drabbad av en mystisk sjukdom där meningar och enstaka ord liksom pyser ut ur munnen utom all kontroll, då har du hittat rätt.

25 jordsnurr har jag genomgått. Det börjar bli endel nu. Tycker minsann att jag börjar bli riktigt världsvan.

Trodde aldrig att jag skulle göra detta. Starta min egen blogg dvs.
Men så skedde det tydligen.

Back to work.

Puss

RSS 2.0